Vergelijken van energieleveranciers spaart milieu en kosten

Vergelijken van energieleveranciers spaart milieu en kosten Door thuis energie te besparen lever je een positieve bijdrage aan het milieu terwijl het tegelijkertijd gunstig voor je portemonee is. Het loont echter de moeite ook eens wat verder van huis te kijken; namelijk waar de energie wordt opgewekt. Daar valt namelijk eveneens milieuwinst en kostenbesparing te behalen. Wat voor energiecontract heb je bijvoorbeeld en hoe hebben de energieprijzen zich afgelopen jaren ontwikkeld? Energie vergelijken kan tot de conclusie leiden dat het beter is van leverancier te wisselen. Redenen om op zoek te gaan naar een ander contract:

  • Je bent op zoek naar een groener alternatief. Een energie leverancier die 100% groene energie levert en/of een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling daarvan. Groene energie komt uit duurzame bronnen als waterkracht, windenergie, zonne-energie of biomassa.
  • Het besparen van kosten. Veel mensen hebben al jaren slapende energiecontracten terwijl de kosten van gas en elektriciteit ieder half jaar aangepast worden. Het loont dus de moeite met enige regelmaat te vergelijken.

Onafhankelijk vergelijken

Via onafhankelijke vergelijkingswebsites als overstappen.nl is het super eenvoudig om verschillende energiecontracten met elkaar te vergelijken. Online afsluiten is zelfs nog voordeliger dan bij de energieleverancier zelf. Vul je gezinssamenstelling in en zie direct welke energiedeal het beste past bij jou situatie. Overstappen kan binnen 5 minuten geregeld zijn; je contract wordt zelfs voor je opgezegd.